Pelerini la moastele Sfantului Grigorie Dascalul

Pelerini la moastele Sfantului Grigorie Dascalul

Mănăstirea Căldăruşani din judeţul Ilfov a fost duminica aceasta loc de pelerinaj pentru credincioşii care au venit să se închine la moaştele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, mitropolitul Ţării Româneşti. În mijlocul acestora s-a aflat Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, care a oficiat Sfânta Liturghie.

„Mulţumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care ne-a delegat să venim în această oază duhovnicească să ne rugăm împreună cu părintele stareţ, cu părintele protopop de la Ilfov Nord, cu părinţii slujitori de aici şi cu alţi părinţi din vecinătate care au venit în pelerinaj, dar mai ales cu dumneavoastră iubiţi credincioşi care aţi venit la această serbare, putem spune a hramului al II-lea al acestei mănăstiri căci primul hram este închinat Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, a explicat Preasfinţia Sa.

Ctitorie a domnitorului Matei Basarab din secolul al XVII-lea, Mănăstirea Căldăruşani este unul dintre aşezămintele monahale reprezentative ale Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Sursa: basilica.ro